Sluit zoekbalk
Activiteiten kalender - Lekker Blijven Wonen
Activiteiten kalender

Activiteitenkalender

Activiteiten rondom Lekker blijven wonen

Woonbeurzen

Doe voor je naar één of meer van de beurzen gaat nog even de gratis Lekker Blijven Wonen Huistest. Zo doe je in 10 minuutjes gericht ideeën op voor je bezoek aan de beurs. 

Beurs Eigen Huis in Jaarbeurs Utrecht

Van 24 tot en met 26 maart 2023 kun je naar de Beurs Eigen Huis. Vol ideeën voor (ver)bouwen, verduurzamen, wonen en je tuin. Kaartjes koop je bijvoorbeeld hier.

De Huis & Energiebeurs in Haarlemmermeer

Van 3 tot en met 8 oktober 2023. Bij de Huis & Energiebeurs vind je duurzame technische woonoplossingen. De beurs is onderdeel van de VT Wonen & Design Beurs, waar je ook andere woonideeën op kunt doen. Lees hieronder verder.

De vt wonen&design beurs

Veel wooninspiratie om te zien, van 3 tot en met 8 oktober, in de Expo Greater Amsterdam in Haarlemmermeer. Diverse woonmerken laten je hun nieuwste collecties en producten zien. Ze voorzien je van woonnieuwtjes, de handigste tips voor je verbouwing en natuurlijk de nieuwste woontrends.

Doorlopend in de gemeentes

Hoorn

Wandelen met 'Hoorn Beweegt': per wijk zijn er wandelmomenten, zodat u zelf kunt kiezen wanneer het u uitkomt.

Sporten met een beperking: ben je op zoek naar een leuke sport? De gemeente Hoorn wil jou graag helpen bij het vinden van een geschikte vorm van sport of bewegen, door relevant nieuws uit jouw regio over sporten met een beperking te delen.

Sportinstuiven voor ouderen en mensen met een chronische aandoening zijn er wekelijks sportinstuiven in de Grote Waal, Risdam en Kersenboogerd. Daar kunt u op een laagdrempelige manier beginnen met sporten.

Fitness voor ouderen: samen met Wilgaerden organiseert Team Sport fitness voor ouderen. Op verschillende locaties kunnen inwoners van 70 jaar en ouder onder begeleiding sporten. Door wekelijks te trainen blijft u fitter.

Digitaal Huis Hoorn: bibliotheek Hoorn biedt gratis hulp en uitleg bij digitale zaken. Je kunt er bijvoorbeeld terecht voor Klik&Tik, Digisterker en het e-bookspreekuur. Maar ook jouw vragen over de digitale overheid kun je hier kwijt.

Digivaardig Hoorn: sterke wachtwoorden maken en veilig opslaan, het herkennen van phishing, veilig social media gebruiken: ons digitale leven vraagt om steeds meer kennis. In zes weken ben je digitaal vaardig(er).

Alle activiteiten van de gemeente Hoorn rondom dementie vind je hier.

Onvergetelijke ontmoetingen: een gezellige ochtend om mensen te ontmoeten, georganiseerd door Stichting Netwerk. Onvergetelijke Ontmoetingen richt zich met name op de doelgroep van mensen met geheugenproblemen en/of (een vermoeden van) dementie die (nog) geen indicatie hebben voor dagbesteding. Het bevorderen van de zelfredzaamheid van deze groep mensen staat hierbij centraal. Voor koffie/thee en een warme maaltijd wordt gezorgd. De kosten zijn €5,- inclusief consumpties en lunch.

De activiteiten vinden elke week plaats, begint in de ochtend en eindigt na een gezamenlijke lunch.
- wijkcentrum Grote Waal: dinsdag van 10 tot 13.00 uur
- wijkcentrum De Zaagtand:  donderdag van 10 tot 13.00 uur
- wijkcentrum De Cogge: vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur
- wijkcentrum Kersenboogerd: vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur

Seniorencircuit: bij het seniorencircuit van Stichting Netwerk kun je om de week terecht voor een interessante lezing, een boeiend reisverhaal, een informatieve middag of een uitstapje in Hoorn.  Kosten € 5 per keer inclusief een kopje koffie of thee. Meer informatie via de link.

Stichting Netwerk: Stichting Netwerk organiseert naast Onvergetelijke ontmoetingen nog meer activiteiten in de wijkcentra in Hoorn. Neem eens een kijkje op de website.

Bezoek Het Leescafé in de Centrale Bibliotheek in Hoorn voor een lekker kopje koffie of thee met een kleine versnapering. Een prettige ontmoetingsplek waar je een uitgebreide collectie tijdschriften kunt vinden en landelijke en regionale kranten kunt lezen. Het Leescafé is meestal geopend tijdens de openingstijden van de Centrale Bibliotheek en tot 16.30 uur. Donderdag sluit het Leescafé om 17.00 uur. In Het Leescafé is gratis WiFi.

Enkhuizen

Alzheimer Café Enkhuizen: elke 4e dinsdag van de maand een bijeenkomst voor iedereen die met dementie te maken heeft. Locatie: "Herfstzon", Kwakerspad, 1601 AZ Enkhuizen. Informatie: Elly de Jong, telefoon 0228 562 563 (tijdens kantooruren).

Klik & Tik Enkhuizen: deze cursus start vanaf 17 januari 2022. Tijdens de cursus leer je in een kleine groep en onder begeleiding stap voor stap hoe de computer werkt. Deelname is gratis.

Hulp bij Taal Enkhuizen: wil je oefenen met de Nederlandse taal? Kom naar de Bibliotheek Venhuizen. Elke dinsdag (behalve in de schoolvakanties). Deelname is gratis. Aanmelden mag, het is niet verplicht.

Inloopuur Sociale Raadsvrouw: heb je hulp nodig bij formulieren of juridische vragen? De Sociale Raadsvrouw houdt spreekuur op maandagen in de Bibliotheek Enkhuizen. Het spreekuur is elke maandag van 13:30-15:30 uur. Deelname is gratis en alleen voor inwoners van de gemeente Enkhuizen. Vooraf aanmelden is niet nodig: ze werkt op volgorde van binnenkomst.

Enigmahuis: het Enigmahuis is een gratis welzijnsvoorziening. Speciaal voor (toekomstige) mantelzorgers, hun partners of naasten met beginnende dementie of andere geheugenproblemen. Maar ook voor mensen die zich alleen of eenzaam voelen. De openingstijden van het Enigmahuis kunnen in verband met de coronarichtlijnen tijdelijk zijn aangepast. We raden je aan om vooraf even te bellen of er plaats is. Ook voor andere vragen, of als je even met iemand wilt praten, kun je bellen met  'Voor elkaar in Enkhuizen' op 0228 - 350 555 of bezoek VoorElkaarInEnkhuizen.nl.

Stede Broec

Ons Stede Broec: hier kunnen alle inwoners van Stede Broec terecht voor sociale, culturele en maatschappelijke activiteiten. 

Klik en Tik Stede Broec: vanaf 18 januari 2022. Klik en Tik is een computercursus van zes weken, waar deelnemers met de computer leren omgaan, leren internetten en e-mailen. Tijdens de cursus leer je in een kleine groep en onder begeleiding stap voor stap hoe de computer werkt. Deelname is gratis.

Onvergetelijke Kookclub Stede Broec:  heb je zin in een gezellig avondje uit, een diner dat smaakt naar meer en een avond om nooit te vergeten? Ga dan naar de Onvergetelijke Kookclub! Iedereen met de diagnose dementie kan samen met een mantelzorger of andere naaste deelnemen aan deze leuke activiteit. De Onvergetelijke Kookclub is een initiatief van Alzheimer Nederland in samenwerking met Resto VanHarte.

Sporten of bewegen met een beperking: Uniek Sporten helpt je bij het zoeken naar een sportaanbieder bij jou in de buurt.

Drechterland

Hulp bij Taal Venhuizen: wil je oefenen met de Nederlandse taal? Kom naar de Bibliotheek Venhuizen. Elke dinsdag (behalve in de schoolvakanties). Deelname is gratis. Aanmelden mag, het is niet verplicht.

Formulierenbrigade Hoogkarspel: de Formulierenbrigade is bedoeld voor iedere inwoner van Drechterland die moeite heeft met correspondentie van instellingen of overheid. 

Taalcafé Hoogkarspel: oefen de Nederlandse taal door samen met onze vrijwillgers en andere deelnemers te lezen en te spreken.
Deelname is gratis. Aanmelden mag, het is niet verplicht. Het Taalcafé is elke zaterdag van 13:30-14:30 uur (niet in de schoolvakanties).

Klik & Tik: Klik en Tik is een gratis computercursus van zes weken, waar deelnemers met de computer leren omgaan, leren internetten en e-mailen. Voor de cursus bij jou in de buurt kijk je op de website van de Westfriese bibliotheken.

Sporten of bewegen met een beperking: Uniek Sporten helpt je bij het zoeken naar een sportaanbieder bij jou in de buurt.

Diverse plekken

Het technologiehuisje, met voorbeelden van technologische toepassingen, staat in:

  • WelWonen Enkhuizen
  • Stichting Welzijn, bibliotheek Stede Broec
  • Restaurant De Oude School, Warder
  • Bezoekerscentrum De Breek, Etersheimer Braakweg 5, Oosthuizen