Activiteiten kalender

Activiteitenkalender

Activiteiten rondom Lekker blijven wonen; de vast terugkerende activiteiten staan onderaan de pagina:

8 oktober

 

Informatiemarkt 'Een zorgeloze toekomst' in Hoorn: Wil je weten hoe je jouw financiën en juridische zaken voor de toekomst goed kunt regelen? Ga dan op dinsdag 8 oktober naar de gratis informatiemarkt ‘Een zorgeloze toekomst’. Adviseurs van de gemeente Hoorn zijn ook aanwezig. Grandcafé Turf, Gedempte Turfhaven 19 in Hoorn. Je bent welkom tussen 19.30 tot 21.30 uur.

12 oktober

Leren werken met DigiD: in deze bijeenkomst leer je waarvoor en hoe je een DigiD kunt gebruiken. Je gaat op de computer een DigiD aanvragen als je die nog niet hebt. Met je DigiD kun je inloggen op websites van de overheid, zoals de gemeente, het UWV, de Sociale Verzekeringsbank, de Politie en de Belastingdienst. Van 10 tot 12 uur in bibliotheek Enkhuizen. De cursus is gratis.

29 oktober

Computercursus Klik & Tik Stede Broec: een computercursus van zes weken, waar deelnemers met de computer leren omgaan, leren internetten en e-mailen. Zes weken op maandag van 14.30 tot 16.30 uur in bibliotheek Stede Broec. Deelname is gratis.

Doorlopend in de gemeentes

Opmeer

Alzheimer Café Opmeer: bijeenkomsten voor iedereen die met dementie te maken heeft. Informatie: via de link vindt u de agenda. Contact: Angelique Vlaar, telefoon: 06-30202073. Locatie: De Schakel (wijksteunpunt), Pastoor Meriusstraat 4, Opmeer.

Onvergetelijke ontmoetingen: een gezellige ochtend om mensen te ontmoeten, georganiseerd door Omring. Onvergetelijke Ontmoetingen richt zich met name op de doelgroep van mensen met geheugenproblemen en/of (een vermoeden van) dementie die (nog) geen indicatie hebben voor dagbesteding. Het bevorderen van de zelfredzaamheid van deze groep mensen staat hierbij centraal. Voor koffie/thee en een warme maaltijd wordt gezorgd. Elke dinsdag van 10 tot 13 uur in het Grand Café van de Schakel, Pastoor Meriusstraat 4 in Spanbroek. Aanmelden en informatie bij Liesbeth de Ruijter: 06 4624 5199 of Liesbeth.deruijter@omring.nl. Kosten: € 5.50 per ochtend of € 50 voor 10 keer.

DigiFIT: iedereen is uniek waardoor je niet op exact dezelfde manier en tempo 'fit' kan worden in de digitale wereld. Tijdens de gratis toegankelijke inloopuren DigiFIT in de bibliotheek helpen de medewerkers jou in je eigen tempo, op je eigen niveau en met je eigen apparatuur om digitaal fit te worden en te blijven. Meer informatie vind je via de link.

Hoorn

Wmo/Diabetes in beweging - Hoorn: in Hoorn wekelijks deelnemen aan fitness, instuif en zwemmen.

Wandelen met Hoorn Beweegt: per wijk zijn er wekelijks twee wandelmomenten, zodat u zelf kunt kiezen wanneer het u uitkomt. In de wijken Kersenboogerd, Hoorn-Noord en Grote Waal.

Sportinstuiven voor ouderen en mensen met een chronische aandoening zijn er wekelijks sportinstuiven in de Grote Waal, Risdam en Kersenboogerd. Daar kunt u op een laagdrempelige manier beginnen met sporten.

Formulierenbrigade - Hoorn: de Formulierenbrigade biedt gratis hulp en uitleg bij het invullen van formulieren en correspondentie met instanties. In Centrale Bibliotheek Hoorn, elke maandag van 14.00 tot 16.00 uur.

E-book spreekuur: de e-book adviseurs van de Bibliotheek Hoorn geven je graag persoonlijke uitleg en technische ondersteuning.

  • Hoorn (centraal): iedere donderdagochtend in de Centrale Bibliotheek van 10.00 tot 11.30 uur. Neem (indien mogelijk) je e-reader, smartphone of tablet mee en maak van tevoren een account aan via de link
  • Kersenboogerd: elke donderdag in Bibliotheek Kersenboogerd van 15 tot 16.30 uur
  • Risdam: iedere donderdag in Bibliotheek Risdam van 15 tot 16.30 uur

Alzheimer Café Hoorn: bijeenkomsten voor iedereen die met dementie te maken heeft. Informatie: via de link vindt u de agenda. Locatie: "De Hoge Hop", Roerdomp 2, 1628 AW Hoorn.

Dementievriendelijk Hoorn: alle activiteiten van de gemeente Hoorn rondom dementie staan op deze overzichtelijke site. Met informatie over de lopende projecten.

Onvergetelijke ontmoetingen: een gezellige ochtend om mensen te ontmoeten, georganiseerd door Stichting Netwerk. Onvergetelijke Ontmoetingen richt zich met name op de doelgroep van mensen met geheugenproblemen en/of (een vermoeden van) dementie die (nog) geen indicatie hebben voor dagbesteding. Het bevorderen van de zelfredzaamheid van deze groep mensen staat hierbij centraal. Voor koffie/thee en een warme maaltijd wordt gezorgd. De kosten zijn €5,- inclusief consumpties en lunch. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nanda Leeuw via 0229-855700 of mail naar n.leeuw@netwerkhoorn.nl. Inclusief een gezamenlijke lunch.

In wijkcentrum Kersenboogerd vindt de activiteit plaats op dinsdagen van 10 tot 13.00 uur. 

In De Zaagtand vindt de ontmoetingsochtend plaats op donderdagen van 10 tot 13.00 uur.

Stichting Netwerk: Stichting Netwerk organiseert allerlei activiteiten in de wijkcentra in Hoorn. Neem eens een kijkje op de website.

Enkhuizen

Alzheimer Café Enkhuizen: bijeenkomsten voor iedereen die met dementie te maken heeft. Elke vierde dinsdag van de maand (behalve juli en december). Inloop vanaf 19:00 uur; aanvang avond 19:30 uur. Locatie: "Herfstzon", Kwakerspad, 1601 AZ Enkhuizen. Informatie: Elly de Jong, telefoon 0228 562 563 (tijdens kantooruren).

DigiFIT: iedereen is uniek waardoor je niet op exact dezelfde manier en tempo 'fit' kan worden in de digitale wereld. Tijdens de gratis toegankelijke inloopuren DigiFIT in de bibliotheek helpen de medewerkers jou in je eigen tempo, op je eigen niveau en met je eigen apparatuur om digitaal fit te worden en te blijven. Meer informatie vind je via de link.

Stede Broec

DigiFIT: iedereen is uniek waardoor je niet op exact dezelfde manier en tempo 'fit' kan worden in de digitale wereld. Tijdens de gratis toegankelijke inloopuren DigiFIT in de bibliotheek helpen de medewerkers jou in je eigen tempo, op je eigen niveau en met je eigen apparatuur om digitaal fit te worden en te blijven. Meer informatie vind je via de link.

Drechterland

Hulp bij taal Venhuizen: elke week helpt dezelfde vrijwilliger je bij het leren van de Nederlandse taal. Samen lezen, samen praten en samen schrijven. Bibliotheek Venhuizen, elke dinsdag van 13 – 14:15 uur. Wil je je aanmelden of heb je vragen? Neem contact op met Karla Seggelink - de Wit via e-mail: kseggelink@westfriesebibliotheken.nl. Of bel haar via 0228 743 943.

Inloopuur Domotica en E-books Hoogkarspel: in de bibliotheek van Hoogkarspel wordt er wekelijks aandacht geschonken aan het thema Domotica tijdens het inloopuur Domotica en E-books. Domotica, ook wel thuistechnologie genoemd, gaat over allerlei verschillende technische oplossingen voor in huis die het leven veiliger en comfortabeler maken. Ook van het technologiehuisje zal hiervoor gebruik worden gemaakt. En natuurlijk wil de bibliotheek ook graag helpen bij vragen en problemen in verband met E-books en e-readers. Wekelijks op maandag van 14:00 tot 15:00 in Bibliotheek Hoogkarspel.

Diverse plekken

Het technologiehuisje, met voorbeelden van technologische toepassingen, staat in:

  • Wijksteunpunt Lindehof Hoogwoud (Opmeer)
  • WelWonen Enkhuizen
  • Stichting Welzijn, bibliotheek Stede Broec
  • Pop en Cultuurhuis PX, W.J. Tuijnstraat 15, Volendam
  • Restaurant De Oude School, Warder
  • Bezoekerscentrum De Breek, Etersheimer Braakweg 5, Oosthuizen