Sluit zoekbalk
Activiteiten kalender - Lekker Blijven Wonen
Activiteiten kalender

Activiteitenkalender

Activiteiten rondom Lekker blijven wonen


LET OP: Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus gaan veel van de activiteiten niet door. Check de sites van de betreffende organisatie om te zien of er alternatieven zijn.

Doorlopend in de gemeentes

Hoorn

Wmo/Diabetes in beweging - Hoorn: in Hoorn wekelijks deelnemen aan fitness, instuif en zwemmen.

Wandelen met Hoorn Beweegt: per wijk zijn er wekelijks twee wandelmomenten, zodat u zelf kunt kiezen wanneer het u uitkomt. In de wijken Kersenboogerd, Hoorn-Noord en Grote Waal.

Sportinstuiven voor ouderen en mensen met een chronische aandoening zijn er wekelijks sportinstuiven in de Grote Waal, Risdam en Kersenboogerd. Daar kunt u op een laagdrempelige manier beginnen met sporten.

Formulierenbrigade - Hoorn: de Formulierenbrigade biedt gratis hulp en uitleg bij het invullen van formulieren en correspondentie met instanties.

  • Centrale Bibliotheek Hoorn, elke maandag van 14.00 tot 16.00 uur

E-book spreekuur: de e-book adviseurs van de Bibliotheek Hoorn geven je graag persoonlijke uitleg en technische ondersteuning.

  • Hoorn (centraal): iedere donderdagochtend in de Centrale Bibliotheek van 10.00 tot 11.30 uur. Neem (indien mogelijk) je e-reader, smartphone of tablet mee en maak van tevoren een account aan via de link
  • Kersenboogerd: elke donderdag in Bibliotheek Kersenboogerd van 15.30 tot 17 uur
  • Risdam: iedere donderdag in Bibliotheek Risdam van 15.30 tot 17 uur

Alzheimer Café Hoorn: bijeenkomsten voor iedereen die met dementie te maken heeft. Informatie: via de link vindt u de agenda. Locatie: "De Hoge Hop", Roerdomp 2, 1628 AW Hoorn.

Dementievriendelijk Hoorn: alle activiteiten van de gemeente Hoorn rondom dementie staan op deze overzichtelijke site. Met informatie over de lopende projecten.

Onvergetelijke ontmoetingen: een gezellige ochtend om mensen te ontmoeten, georganiseerd door Stichting Netwerk. Onvergetelijke Ontmoetingen richt zich met name op de doelgroep van mensen met geheugenproblemen en/of (een vermoeden van) dementie die (nog) geen indicatie hebben voor dagbesteding. Het bevorderen van de zelfredzaamheid van deze groep mensen staat hierbij centraal. Voor koffie/thee en een warme maaltijd wordt gezorgd. De kosten zijn €5,- inclusief consumpties en lunch. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nanda Leeuw via 0229-855700 of mail naar n.leeuw@netwerkhoorn.nl. Inclusief een gezamenlijke lunch.

In wijkcentrum Kersenboogerd vindt de activiteit plaats op dinsdagen van 10 tot 13.00 uur. 

In De Zaagtand vindt de ontmoetingsochtend plaats op donderdagen van 10 tot 13.00 uur.

Stichting Netwerk: Stichting Netwerk organiseert allerlei activiteiten in de wijkcentra in Hoorn. Neem eens een kijkje op de website.

Het Leescafé: bezoek het Leescafé in de Centrale Bibliotheek in Hoorn voor een lekker kopje koffie of thee met een kleine versnapering. Een prettige ontmoetingsplek waar je een uitgebreide collectie tijdschriften kunt vinden en landelijke en regionale kranten kunt lezen. Het Leescafé is meestal geopend tijdens de openingstijden van de Centrale Bibliotheek en tot 16.30 uur. Donderdag sluit het Leescafé om 17.00 uur. In Het Leescafé is gratis WiFi.

Leescafé Live: Bibliotheek Hoorn en Muziekschool Boedijn hebben de handen in een geslagen met een mooie muzikale samenwerking. Elke eerste zaterdag van de maand kun je genieten van een optreden in het leescafé van de Centrale Bibliotheek.

Enkhuizen

Alzheimer Café Enkhuizen: bijeenkomsten voor iedereen die met dementie te maken heeft. Elke vierde dinsdag van de maand (behalve juli en december). Inloop vanaf 19:00 uur; aanvang avond 19:30 uur. Locatie: "Herfstzon", Kwakerspad, 1601 AZ Enkhuizen. Informatie: Elly de Jong, telefoon 0228 562 563 (tijdens kantooruren).

DigiFIT: iedereen is uniek waardoor je niet op exact dezelfde manier en tempo 'fit' kan worden in de digitale wereld. Tijdens de gratis toegankelijke inloopuren DigiFIT in de bibliotheek helpen de medewerkers jou in je eigen tempo, op je eigen niveau en met je eigen apparatuur om digitaal fit te worden en te blijven. Meer informatie vind je via de link.

Formulierenbrigade - Enkhuizen: de Formulierenbrigade biedt gratis hulp en uitleg bij het invullen van formulieren en correspondentie met instanties. Het is onderdeel van Wegwijs Enkhuizen. Wegwijs is geopend van 10:00 - 12:00 uur in huis van de buurt IJsselzande.

Stede Broec

DigiFIT: iedereen is uniek waardoor je niet op exact dezelfde manier en tempo 'fit' kan worden in de digitale wereld. Tijdens de gratis toegankelijke inloopuren DigiFIT in de bibliotheek helpen de medewerkers jou in je eigen tempo, op je eigen niveau en met je eigen apparatuur om digitaal fit te worden en te blijven. Meer informatie vind je via de link.

Drechterland

Hulp bij taal Venhuizen: elke week helpt dezelfde vrijwilliger je bij het leren van de Nederlandse taal. Samen lezen, samen praten en samen schrijven. Bibliotheek Venhuizen, elke dinsdag van 9 – 11 uur. Wil je je aanmelden of heb je vragen? Neem contact op met Karla Seggelink - de Wit via e-mail: kseggelink@westfriesebibliotheken.nl. Of bel haar via 0228 743 943.

Taalcafé Hoogkarspel: iedere zaterdagmiddag (niet in de schoolvakanties) van 13.30 tot 14.30 uur. Voor iedereen die beter Nederlands wil leren spreken onder het genot van een kopje koffie of thee. Vrije inloop in Bibliotheek Hoogkarspel.

Inloopuur Domotica en E-books Hoogkarspel: in de bibliotheek van Hoogkarspel wordt er wekelijks aandacht geschonken aan het thema Domotica tijdens het inloopuur Domotica en E-books. Domotica, ook wel thuistechnologie genoemd, gaat over allerlei verschillende technische oplossingen voor in huis die het leven veiliger en comfortabeler maken. Ook van het technologiehuisje zal hiervoor gebruik worden gemaakt. En natuurlijk wil de bibliotheek ook graag helpen bij vragen en problemen in verband met E-books en e-readers. Wekelijks op maandag van 14:00 tot 15:00 in Bibliotheek Hoogkarspel.

Diverse plekken

Het technologiehuisje, met voorbeelden van technologische toepassingen, staat in:

  • Bibliotheek Opmeer
  • WelWonen Enkhuizen
  • Stichting Welzijn, bibliotheek Stede Broec
  • Pop en Cultuurhuis PX, W.J. Tuijnstraat 15, Volendam
  • Restaurant De Oude School, Warder
  • Bezoekerscentrum De Breek, Etersheimer Braakweg 5, Oosthuizen