Sluit zoekbalk
Gastblog: Mobiele alarmering - Lekker Blijven Wonen
Gastblog: Mobiele alarmering

Gastblog: Mobiele alarmering

Mobiele alarmering is voor mensen die in huis en buitenshuis op zoek zijn naar extra veiligheid en zekerheid. Mobiele alarmering helpt in onvoorziene situaties waarin u zich minder comfortabel voelt. Er bestaan verschillende vormen van mobiele alarmering. Mét of zonder alarmcentrale en mét of zonder GPS om te zien waar iemand zich bevindt.We bespreken in deze blog de Alarmknop van de Regionale Zorgcentrale.  

Deze vorm van mobiele alarmering is een compleet ingevulde dienstverlening, direct klaar voor gebruik. Er hoeft in feite niets geïnstalleerd te worden. De dienstverlening is eenvoudig te gebruiken en is dag en nacht beschikbaar. Op het alarmapparaatje kan geen randapparatuur worden aangesloten. Met het alarmapparaatje kunt u spreken en luisteren. 

De Alarmknop is de  ideale SOS alarmknop voor ouderen die nog actief zijn en ook veel buitenactiviteiten hebben. Maar ook voor mensen met dementie is het apparaat geschikt. Mobiele alarmering

Het alarmapparaatje is voorzien van GPS, waardoor de positie van degene die het apparaatje bij zich draagt altijd ongeveer bekend is. Hiermee kan namelijk wel vastgesteld worden dat u zich in een bepaald gebouw bevindt, maar niet exact waar in het gebouw. Ook de positiebepaling buiten gebouwen kan soms iets afwijken van de plek waar u zich exact bevindt. Zolang u nog kunt spreken is dit geen probleem, want dan kunt u via de spreek-luisterverbinding zelf duidelijk maken waar u precies bent. 

 

Hoe werkt het in de praktijk ?

U draagt een mobiel apparaatje bij u dat is voorzien van een contactknop waarop u kan drukken mocht er iets aan de hand zijn. Met één druk op de knop staat u in contact met onze 24/7 alarmcentrale in Opmeer. Door de GPS wordt uw positie bepaald, die direct wordt doorgegeven bij een alarmering. 

 

Ook geschikt bij dementie

Mensen met dementie hebben vaak de drang om naar buiten te gaan. Met het mobiele apparaatje is dit mogelijk omdat ze altijd en overal vindbaar zijn. Ook kan er een veilige zone ingesteld worden om de woning, in de wijk of bijvoorbeeld tot de dijk. Als deze zone wordt verlaten zal er automatisch gealarmeerd worden naar de alarmcentrale. 

Het mobiele apparaatje is spatwaterdicht, weegt 35 gram en is net iets groter dan een luciferdoosje. U kunt het apparaatje gemakkelijk meenemen door het bijvoorbeeld aan de riem te dragen of om uw hals met het bijgeleverde halskoord. Als u alarmeert, maakt u gebruik van de spreek-luisterverbinding op het apparaatje waardoor u met elkaar kunt praten. Eventueel kunt u het volume aanpassen. U kunt het mobiele apparaatje opladen met het bijgeleverde UBS-oplaadsnoer met 220V stekker. De batterijen gaan 72-96 uur mee, daarna moeten ze opgeladen worden.

 

Dit artikel is aangeboden door:
André Steltenpool
Zorgcoördinator Regio Control

De Zorgcentrale is een dienst van Regio Control.