Sluit zoekbalk
Filmpje: “Als ik mijn huis moet aanpassen, kan ik dan gewoon terecht bij de Wmo?” - Lekker Blijven Wonen
Filmpje: “Als ik mijn huis moet aanpassen, kan ik dan gewoon terecht bij de Wmo?”

‘Als ik straks aanpassingen nodig heb voor mijn huis, kan ik dan gewoon een aanvraag indienen bij de Wmo?’ Dat was de vraag die wij deze maand kozen om te laten beantwoorden in onze serie video’s met Nini Viëtor.

Voor deze vraag gaat Nini in gesprek met Trude de Ruiter, Wmo-consulent bij één van de wijkteams in Hoorn. In het filmpje neemt Trude ons mee in de aanvraag van bijvoorbeeld een traplift en geeft ze verschillende voorbeelden uit de praktijk. Ook legt ze uit dat het hele proces van een aanvraag acht weken duurt en waarom die tijd nodig is. 

Ontdek in dit filmpje:

  • Dat je altijd een aanvraag kunt indienen bij de Wmo
  • Dat de Wmo-consulent eerst op huisbezoek komt 
  • Dat (lang) niet in alle gevallen een vergoeding mogelijk is
  • Dat Wmo-consulenten ook andere oplossingen kunnen aandragen waarvan je wellicht zelf niet op de hoogte was

Elke maand een video 

Nini Viëtor heeft een jarenlange ervaring in het geven van trainingen en voorlichting op het gebied van Lekker blijven wonen en was onder meer projectleider van het Belevingscentrum Lekker blijven wonen in Hoorn.

In een serie maandelijkse video’s geeft zij antwoord op eenvoudige en soms ook wat lastiger vragen die te maken hebben met alles wat helpt om zo lang mogelijk op je eigen plek te blijven wonen.

Ook een vraag aan Nini?

Heeft u ook een vraag aan Nini? Stuur een mail naar info@lekkerblijvenwonen.nl en wie weet, wordt uw vraag het onderwerp van de volgende video.