Sluit zoekbalk
Oud zijn voor een dag - Lekker Blijven Wonen
Oud zijn voor een dag

Ervaar aan den lijve hoe het is om oud te zijn

Op zaterdag 4 november kun je in het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen, aan de Kleine Noord in Hoorn ervaren hoe het is om oud te zijn. Laat een visagist je omtoveren tot 80-jarige, stap in een ouder lichaam met het ouderdomspak of test je echte leeftijd. Ook voor kinderen zijn er diverse activiteiten, zoals de rollator run. Met deze dag vraagt het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen aandacht voor het belang om zelf na te denken over wat je kunt doen om zo lang mogelijk prettig thuis te wonen.

 

Tussen 11.00 en 17.00 zijn er verschillende activiteiten, tests en lekkere hapjes buiten én in het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen aan de Kleine Noord 57 in Hoorn. De dag wordt georganiseerd in samenwerking met Univé, Wit Mobiliteit en RegioControl.

 

Virtueel rondje door een huis

Benieuwd hoe een scootmobiel rijdt? Maak dan een proefrondje op een scootmobiel van Wit Mobiliteit. Ook kun je met één van de VR-brillen van Univé een virtueel rondje door een huis doen. Je wordt meegenomen langs de alledaagse risico’s in huis.

Verder zie je wat je kunt doen om brandschade, inbraakschade en waterschade te voorkomen en te beperken.

 

Ouderdomspak 

In het ouderdomspak ervaar je hoe het is om 80-plus te zijn. Met stramme armen en benen en trillende handen. Volgens sommigen het meest confronterende pak ter wereld. Om de ervaring compleet te maken kan een visagist je laten zien hoe je er wellicht uitziet op je 80-e en kun je van een proeverij van thuisbezorgmaaltijden genieten.

 

Tests

Ook kun je meedoen aan verschillende tests. Zoals de fittest waarmee je echte leeftijd wordt gemeten. Of de huistest om te zien of jouw huis klaar is voor de toekomst. Test ook je kennis op het gebied van ouder worden en thuistechnologie. Er worden verschillende prijzen verloot, met als hoofdprijs een automatische stofzuiger.
Je kunt bovendien vrijblijvend informatie en advies krijgen voor jezelf of familie en vrienden over hoe je ook als je ouder bent, lekker thuis kunt blijven wonen.