Sluit zoekbalk
Lekker Blijven Wonen
Technologiehuisje

Technologiehuisje

Er zijn een heleboel handige elektronische producten die direct zorgen voor meer gemak en veiligheid en die u helpen om langer lekker te blijven wonen.

Veertien van deze domotica producten zijn samengebracht in het zogenoemde technologiehuisje. Een demonstratiehuisje waar alle Lekker-Blijven-Wonen-gemeenten over beschikken. Interesse? Stuur ons een e-mail om een presentatie aan te vragen. Hieronder zetten we de producten uit het demonstratiehuisje op een rij, met steeds een link naar een mogelijke leverancier.

TechnologiehuisjeDeurbel met flitslicht

Een deurbel die naast geluid, ook met een flitslicht aangeeft dat er aangebeld wordt. Handig als niet iedereen in huis de deurbel goed kan horen. De ontvanger met flitslicht is verkrijgbaar voor in het stopcontact, of als een losstaande uitvoering op batterijen.

Digitale deurspion

Met één druk op de knop ziet u met de digitale deurspion wie er voor de voordeur staat. Sommige uitvoeringen slaan (desgewenst) een fotootje op van uw bezoeker, voor de zekerheid… Let wel op dat u goede verlichting heeft bij de voordeur.

Verlichting met afstandsbediening

Afstandsbediening voor lampen en kleine apparaten. Soms is het lastig reiken naar snoerschakelaars voor schemerlampjes of wilt u meerdere lampjes tegelijk laten branden. Met eenvoudige tussenstekkers en een kleine afstandsbediening hoeft u geen gekken capriolen meer uit te halen om die lampjes aan of uit te doen.

Oplaadbare LED zaklamp

Deze lamp geeft continu een klein blauw lichtje waardoor hij ook in het donker gemakkelijk te vinden is. Neem hem uit de houder en de lamp geeft meteen een helder licht om veilig uw weg te kunnen vinden in huis. Fijn voor naast het bed, of bij de kelder, of op weg naar de schuur als het donker is, of als de stroom uitvalt.

Nachtoriëntatieverlichting

Wanneer u er ’s nachts uit moet voor toiletbezoek is het fijn om niet meteen een felle lamp aan te doen maar toch goed en veilig uw weg te kunnen vinden. Deze verlichting reageert op beweging en gaat alleen aan als het donker is in de kamer. Het licht is zacht en laag om zo alleen uw looproute te verlichten en niemand anders onnodig wakker te maken. Ook op de trap kunnen deze lampjes donkere hoekjes goed verlichten.

Gekoppelde rookmelder

Er is tenminste één rookmelder op elke verdieping nodig. Het geluidssignaal moet overal goed hoorbaar zijn, in ieder geval in uw slaapkamer. Als je slaapt, is namelijk je reukorgaan uitgeschakeld. Is het geluid niet goed hoorbaar in de slaapkamer, dan heeft u een tweede melder nodig die aan de eerste is gekoppeld. Belangrijk: zorg er voor dat rookmelders op de juiste plek geplaatst worden. Een vrijwilliger van de Nederlandse Brandwonden Stichting kan u hierbij helpen.

Mobiel alarm

Een mobiel alarm geeft de mogelijkheid om binnen en buiten in noodsituaties contact te maken met een hulpverlener. Dit kan naar elk telefoonnummer van familie/vrienden of van een alarmcentrale. Via internet kan ook de plaats waar u zich bevindt worden doorgegeven. Deze mogelijkheid wordt vaak gebruikt door partners van mensen die geheugenproblemen hebben. De Wuzzi alert moet om de paar dagen opgeladen worden via de stekker of het apart te leveren laadstation.

Solar LED buitenlamp

Goede verlichting bij de buitendeur is belangrijk voor de veiligheid. Voor uzelf, om veilig uw weg te vinden, maar ook voor anderen. Daarnaast is het prettig om te zien wie er voor de deur staat. Een Solar lamp laadt overdag op en geeft licht vanaf het moment dat het gaat schemeren. De lamp is eenvoudig te plaatsen omdat geen elektra-aansluiting nodig is. De bewegingsmelder schakelt de lamp in wanneer er beweging is gesignaleerd.

Koolmonoxidemelder

Koolmonoxide is een giftig gas dat ontstaat door onvolledige verbranding en wordt zeer snel opgenomen in uw bloed. In onvoldoende geventileerde ruimtes is de kans om een koolmonoxidevergiftiging op te lopen extra groot. In ruimtes waar een geiser, cv-ketel, een kachel of open haard is wordt een melder aangeraden. Omdat koolmonoxide (in tegensteling tot rook) laag bij de grond gemeten moet worden is het niet raadzaam gecombineerde rook-koolmonoxidemelders te gebruiken.

Postopvangbak

Een postopvangbak voorkomt stapels post die de deur blokkeren. Daarnaast hoeft u niet meer te bukken om de post op te rapen. Deze opvangbak is tevens een tochtstrip.

Uitwerpstopcontact

Een handig hulpje wanneer het lastig is om een stekker uit het stopcontact te krijgen, is de zogenoemde stekkeruitwerper of uitwerpstopcontact. Niet meer wrikken maar eenvoudig de hendel naar beneden halen en de stekker komt vanzelf naar voren. De uitwerper wordt in uw wand-stopcontact ingebouwd.

Sprekende klok

Op sommige donkere plekken in huis, of, in het algemeen wanneer uw zicht achteruit gaat, kan het lastig zijn te zien hoe laat het is. Deze Nederlands sprekende klok en wekker spreekt de tijd hardop uit. Zegt B.V. “het is tien voor half acht in de avond” met duidelijke stem. De knoppen hebben een duidelijke contrasterende kleur. Wanneer u op de knop bovenop drukt, wordt de tijd uitgesproken.

Telefoonversterker

Wanneer u het belsignaal van de telefoon niet goed hoort, loopt u de kans telefoontjes te missen. Deze telefoonversterker maakt het belsignaal van uw vaste telefoon luider.

Automatische raamopener

Opener voor diverse ramen. De op afstand bedienbare raamopener maakt het leven comfortabeler. Niet meer klimmen op wankele stoeltjes. Met behulp van een afstandsbediening kan een raam moeiteloos geopend en gesloten worden.

Activiteiten kalender Activiteiten kalender - Lekker Blijven Wonen

Activiteiten kalender

Lees verder
Blijven wonen met dementie Blijven wonen met dementie - Lekker Blijven Wonen

Blijven wonen met dementie

Lees verder
De doorstroommakelaar weet raad De doorstroommakelaar weet raad - Lekker Blijven Wonen

De doorstroommakelaar weet raad

Lees verder
Bekijk meer nieuws