Thuistechnologie

Thuistechnologie

Gordijnen die vanzelf sluiten, lichten die vanzelf aanspringen of via beeldbellen een kopje koffie drinken met een ver familielid. Domotica in huis, ook wel huistechnologie genoemd, biedt oneindig veel mogelijkheden en vooral ook comfort.

Zorg uitstellen

Met domotica in huis kunt u eenvoudig voorkomen dat u op korte termijn zorg nodig heeft. Bij domotica draait het niet alleen om slim gebruik van techniek in de woning zoals bijvoorbeeld verwarmen, ventileren of verlichten. Ook diensten van buiten kunt u met domotica in uw woning halen. Denk dan aan telefoneren, televisie kijken, alarmeren, enzovoort. Allerlei technologische en digitale oplossingen die direct uw comfort verhogen en die ervoor zorgen dat u nog heel lang comfortabel woont. Heeft u wel zorg of ondersteuning nodig? Er zijn ook oneindig veel mogelijkheden voor domotica in de zorg.

Voorbeelden van domotica in huis

Door deze combinatie van techniek en diensten te gebruiken op iedere plek en op ieder tijdstip dat het u past, kunt u uw kwaliteit van wonen en leven behoorlijk verhogen. Voorbeelden van domotica zijn:

  • Lichten aan bij beweging;
  • Uw woning in de nachtstand: met één knop alle lichten uit, de apparatuur in de stand-by stand en de verwarming laag;
  • Gordijnsturing;
  • Informatiemodule voor slechthorenden met lichtsignalen;
  • Actieve personenalarmering (zie ook domotica en veiligheid);
  • Toezicht in de woning vanaf een afstand (bijvoorbeeld voor een mantelzorger).

Alles via de tablet

Heel handig voor het gebruik van domotica in huis is de tablet. Op een tablet kunnen allerlei handige apps worden geïnstalleerd waarmee bijvoorbeeld uw apparatuur kunt bedienen. Nog nooit met een tablet gewerkt? Met een beetje begeleiding leert u er in een mum van tijd mee om te gaan.

Activiteiten kalender

Lees verder

Heeft uw zorgverzekeraar zorg voor lekker blijven wonen?

Lees verder

Gratis onafhankelijke cliƫntondersteuning

Lees verder
Bekijk meer nieuws