Een comfortabel huis voor nu en straks
Stuur de test door naar een bekende
Goede verlichting

Financiering van uw woningaanpassingen

Als u veel kosten moet maken voor woningaanpassingen, of wellicht zelfs besluit te verhuizen, kan het de moeite waard zijn te kijken wat uw bank voor u kan doen. Veel zestigplussers denken ten onrechte dat ze op grond van hun leeftijd niet of moeilijk een lening kunnen afsluiten. Het is de moeite waard om toch eens een gesprek met uw bank te hebben, want er zijn meer mogelijkheden dan u denkt. Sommige banken hebben hiervoor speciale seniorenadviseurs in dienst.

Blijverslening

Steeds meer gemeenten in Nederland bieden de zogenoemde blijverslening aan. Een lening voor het bekostigen van maatregelen die nodig zijn om zo lang mogelijk in je eigen huis te blijven wonen. De Blijverslening is een initiatief van SVn, het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten. Gemeenten die hun inwoners een dergelijke lening willen aanbieden, doen dit via SVn. De Blijverslening is een soort hypotheek met gunstige voorwaarden die het voor meer mensen mogelijk maakt om langer in hun eigen huis te blijven wonen. Door met de lening de benodigde maatregelen te betalen, kunnen zij hun huis voorbereiden op de toekomst. Denkbare maatregelen zijn bijvoorbeeld het ombouwen van een bad tot (inloop)douche, het realiseren van een slaapkamer of badkamer op de begane grond en het laten verwijderen van drempels in het huis.
Op de website van de SVn is meer informatie te vinden over de Blijverslening. Ook kunt u hier zien welke gemeenten zich al hebben aangesloten.

Ook één van de Lekker-blijven-wonen-gemeenten biedt de Blijverslening aan. Dat is de gemeente Hoorn. Meer informatie vindt u op de website van deze gemeente

 

Contactformulier

Heeft u een vraag of een opmerking? Laat het ons weten via het contact formulier hiernaast.


Ontwerp & realisatie door boozd