Sluit zoekbalk
Belevingscentrum Hoorn verhuist - Lekker Blijven Wonen
Belevingscentrum Hoorn verhuist

Belevingscentrum Hoorn verhuist

(november 2017)

De 86-jarige heer Entius uit Hoorn voelt zich zekerder en veiliger dankzij zijn alarmhorloge. Een advies van het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen, dat binnenkort sluit maar op een andere plek en in een andere vorm weer zal openen.

"Ik voel me zoveel zekerder en veiliger!” roept de 86-jarige heer Entius  enthousiast! "Het idee dat mijn kinderen me nu altijd kunnen  opsporen, overal waar ik ben, dat is heel geruststellend. Ik ben nog nooit de weg kwijtgeraakt, maar op deze leeftijd moet je toch overal rekening mee houden.”

Belevingscentrum

Op eenvoudige wijze kan hij via het horloge communiceren met zijn kinderen: "Ze staan er allemaal in. En ik hoef maar op de knop te drukken en ik heb contact. Dan kan ik ook direct praten, net als met een mobieltje, maar dan gemakkelijker.”

De heer Entius koos bewust voor een alarmhorloge waarbij zijn kinderen altijd kunnen zien waar hij zich bevindt: "Dat vind ik geen enkel probleem. Als je 86 bent, heb je geen geheimen meer!”

Het alarmhorloge werd hem aanbevolen tijdens een bezoek aan het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen aan de Kleine Noord in Hoorn en Entius is nog altijd blij met dit advies: "Ik vind dat iedereen van deze mogelijkheid zou moeten weten, ik kan het wel uitschreeuwen. Veel meer mensen zouden dit moeten doen!”


Belevingscentrum verhuist naar Wit Mobiliteit

Na twee jaar gaat het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen aan de Kleine Noord in Hoorn sluiten. Het project, dat grotendeels bekostigd werd met gemeentegeld en subsidie van de provincie, is geslaagd te noemen. Een groot aantal mensen maakte dankbaar gebruik van de mogelijkheid om hier kennis te nemen van de verschillende mogelijkheden die er zijn om zo lang mogelijk in je eigen huis te kunnen blijven wonen. Het is nu tijd om deze functie over te dragen. Op 30 november gaat het Belevingscentrum aan de Kleine Noord dicht. De maand december wordt gebruikt voor de verhuizing en vanaf 12 januari 2018 kunnen inwoners van West-Friesland terecht aan de Kerkstraat 9. Het belevingscentrum is dan opnieuw ingericht in de showroom van Wit Mobiliteit, ook in het centrum van Hoorn.  Deze leverancier van scootmobielen werkte al samen met het Belevingscentrum. Nu stelt hij zijn showroom beschikbaar om het belevingscentrum opnieuw in te richten. Vera Truijens, één van de voormalige vrijwilligers van het belevingscentrum, zal, op freelance basis, de bezoekers van vrijblijvend advies voorzien.
Wit Langer Thuis Wonen is bereikbaar op tel. 085 0404828 of via e-mail: info@witmobiliteit.nl.

De toekomst

De komende tijd gaat het Horizoncollege samen met Wilgaerden en Omring onderzoeken hoe de toekomst van het Belevingscentrum het beste ingevuld kan worden. De komende jaren blijven de Westfriese gemeenten zich in elk geval inzetten voor het vergroten van de bewustwording bij inwoners over wat ze kunnen doen om tot op hoge leeftijd lekker te blijven wonen. Hier worden ook de website lekkerblijvenwonen.nl, de sociale en de regionale media voor ingezet.