Sluit zoekbalk
Edam-Volendam gratis keuzegids thuistechnologie - Lekker Blijven Wonen
Edam-Volendam gratis keuzegids thuistechnologie

Edam-Volendam komt met gratis keuzegids thuistechnologie

Op de foto: Jan Tol, de voorzitter van de seniorenraad Edam-Volendam, heeft zojuist het eerste exemplaar van de keuzegids ontvangen uit handen van wethouder Gina Sombroek 

Inwoners van de gemeente Edam-Volendam van 72 jaar en ouder ontvangen één dezer dagen de keuzegids Thuistechnologie. Een gids vol tips om langer lekker te blijven wonen door het slim inzetten van technische hulpmiddelen. Mét een lijst van handige verkoop- en informatieadressen. De gids is ook op verschillende punten in de gemeente af te halen.

Op donderdag 8 juni ontving Jan Tol, de voorzitter van de seniorenraad Edam-Volendam, het eerste exemplaar van de keuzegids uit handen van wethouder Gina Sombroek. Door het uitbrengen van de gids wil de gemeente meer kennis onder de inwoners verspreiden over hoe technologie hen kan helpen langer op hun eigen plek te blijven wonen.

Bijna iedereen wil zo lang mogelijk blijven wonen op zijn eigen vertrouwde plek. Inmiddels worden inwoners zich steeds meer bewust van hun eigen verantwoordelijkheid hierbij. Maar enige ondersteuning bij het zetten van de juiste stappen is wel gewenst. Volgens de gemeente is het belangrijk dat inwoners weten wat voor hun specifieke situatie geschikt is, waar ze advies en ondersteuning kunnen krijgen en waar ze eventuele technische hulpmiddelen kunnen aanschaffen. Vandaar dat in de gids een lijst is opgenomen van betrouwbare en zoveel mogelijk lokale leveranciers waar mensen ook terecht kunnen met hun vragen. De eerste reacties waren onverdeeld enthousiast.

Lekker blijven wonen

De afgelopen jaren heeft de gemeente Edam-Volendam onder het motto ‘Lekker blijven wonen’ al verschillende activiteiten op dit gebied ondernomen.

Zo zijn er de zogenoemde technologiehuisjes waarmee de handigste technische hulpmiddelen voor thuis worden gedemonstreerd. Deze huisjes zijn de komende tijd dagelijks te bekijken in Pop- en Cultuurhuis PX in Volendam en bij restaurant ‘De Oude School’ in Warder.

Cursus iPad of tablet

Een ander voorbeeld is de basiscursus Omgaan met iPad of tablet. Inwoners van 65 jaar of ouder kunnen gratis deze cursus volgen. Wie zelf geen iPad of tablet heeft, krijgt tijdens de cursus een iPad in bruikleen. Voor meer informatie over de cursus kun je mailen naar: j.steur@edam-volendam.nlof bellen met 0621 345831.

Gratis af te halen

De Keuzegids Thuis technologie wordt verspreid onder inwoners van 72 jaar en ouder.

Voor alle andere belangstellenden zijn de gidsjes gratis af te halen bij het BSL loket in het stadskantoor, het Wijksteunpunt in Edam, de bibliotheek in Edam en Volendam, de huisartsen en verschillende fysiotherapeuten.