Sluit zoekbalk
Filmpje: ‘Ik gebruik tijdelijk een rollator maar hoe kom ik nou mijn huis in en uit?” - Lekker Blijven Wonen
Filmpje: ‘Ik gebruik tijdelijk een rollator maar hoe kom ik nou mijn huis in en uit?”

‘Ik loop wat moeilijker en heb in elk geval voorlopig een rollator nodig. Hoe zorg ik er nou voor dat ik mijn huis makkelijk in en uit kom?’ Dat was de vraag die wij deze maand kozen om te laten beantwoorden in onze serie video’s met Nini Viëtor.

Voor deze vraag gaat Nini weer in gesprek met ergotherapeut Susan van Kampen, die, net als in het vorige filmpje over de aangepaste keuken, de vraag benadert vanuit haar vakgebied.

Susan legt in duidelijke taal uit welke oplossingen er zijn en laat ook zien waarom bepaalde oplossingen bijvoorbeeld juist niet handig zijn als je met krukken loopt. 

Ontdek in dit filmpje:

  • Dat je al voor 50 euro een oprijplaat koopt bij de bouwmarkt. 
  • Dat je een oploopje of oprijplaat ook kunt lenen bij bijvoorbeeld Medipoint of Vegro.
  • Dat het lenen van dit soort hulpmiddelen vergoed wordt door de zorgverzekeraar.
  • En waarom een oprijplaat juist niet handig is als je met krukken loopt.

 

 

Elke maand een video

Nini Viëtor heeft een jarenlange ervaring in het geven van trainingen en voorlichting op het gebied van Lekker blijven wonen en was onder meer projectleider van het Belevingscentrum Lekker blijven wonen in Hoorn.

In een serie maandelijkse video’s geeft zij antwoord op eenvoudige en soms ook wat lastiger vragen die te maken hebben met alles wat helpt om zo lang mogelijk op je eigen plek te blijven wonen.

Ook een vraag aan Nini?

Heeft u ook een vraag aan Nini? Stuur een mail naar info@lekkerblijvenwonen.nl en wie weet, wordt uw vraag het onderwerp van de volgende video.