Sluit zoekbalk
Gebruikers enthousiast over blijverslening - Lekker Blijven Wonen
Gebruikers enthousiast over blijverslening

Gebruikers enthousiast over blijverslening

Steeds meer gemeenten in Nederland bieden de blijverslening aan. Een lening voor het bekostigen van maatregelen die nodig zijn om zo lang mogelijk in je eigen huis te blijven wonen. De mogelijkheid is nog niet bij iedereen bekend, maar mensen die de lening tot nu toe afsloten, zijn enthousiast.

De Blijverslening is een initiatief van SVn, het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten. Gemeenten die hun inwoners een dergelijke lening willen aanbieden, doen dit via SVn. De Blijverslening is een soort hypotheek met gunstige voorwaarden die het voor meer mensen mogelijk maakt om langer in hun eigen huis te blijven wonen. Van de Lekker blijven Wonen gemeenten biedt op dit moment Hoorn de lening aan.

Spaargeld

De blijverslening is een vrij nieuw fenomeen, dus veel ervaringen zijn er nog niet, maar de ervaringen die er zijn, zijn positief! Op de website van SVn vertellen een paar stellen hun verhaal. Zoals bijvoorbeeld Margaret en Johannes Heikamp. Omdat Margaret een nieuwe heup kreeg, wilde het echtpaar graag een badkamer beneden. Met inloopdouche en voldoende draairuimte voor een rolstoel. Hiervoor kon de familie Heikamp €10.000,- lenen via een Blijverslening. Een oplossing waar ze heel blij mee zijn, want gezien hun leeftijd bleek op een andere manier lenen lastig. En op deze manier hoefden ze niet eerst hun huis te verkopen en konden ze het kleine beetje spaargeld dat ze hadden achter de hand houden.

Ook Frans Petersen (66) en Marion van der Meulen (57) vertellen hun verhaal op de website. Zij willen hun huis levensloopbestendig maken om er nog zeker 25 jaar kunnen blijven wonen. Daarvoor moeten onder meer de douche en de keuken worden aangepast. Ook voor dit stel bleken de mogelijkheden bij de bank uitgeput. Tot ze lazen over de mogelijkheid die hun gemeente biedt voor het afsluiten van een blijverslening. Een lening onder goede voorwaarden die het mogelijk maakte om de verbouwing nu alvast door te voeren zonder er eerst voor te moeten sparen.

Meer informatie

Door met de blijverslening de nodige maatregelen te betalen, kun je dus je huis voorbereiden op de toekomst. Denkbare maatregelen zijn bijvoorbeeld het ombouwen van een bad tot (inloop)douche, het realiseren van een slaapkamer of badkamer op de begane grond en het laten verwijderen van drempels in het huis.
Op de website van de SVn is meer informatie te vinden over de Blijverslening. Ook kunt u hier zien welke gemeenten zich al hebben aangesloten.

Ook één van de Lekker-blijven-wonen-gemeenten biedt de Blijverslening aan. Dat is de gemeente Hoorn