Sluit zoekbalk
Filmpje: “Moet ik nu ook zo’n levenstestament afsluiten?” - Lekker Blijven Wonen
Filmpje: “Moet ik nu ook zo’n levenstestament afsluiten?”

Filmpje: “Moet ik nu ook zo’n levenstestament afsluiten?”

‘Je hoort de laatste tijd zoveel over een levenstestament. Moet ik nu ook zoiets afsluiten?’ Dat was de vraag die wij deze maand kozen om te laten beantwoorden in onze serie video’s met Nini Viëtor.

Voor deze vraag gaat Nini in gesprek met Dorina van Beek, executeur en bewindvoerder. Dorina heeft als missie om zoveel mogelijk mensen te overtuigen van het belang van een wilsverklaring. Een wilsverklaring kan onderdeel zijn van een levenstestament, maar dat is niet noodzakelijk. In het gesprek van ongeveer 6 minuten, legt Dorina duidelijk uit waarom het volgens haar zo belangrijk is dat liefst iedereen een wilsverklaring heeft. 

Ontdek in dit filmpje:

  • Dat het hebben van een wilsverklaring niet alleen jezelf maar ook je naasten rust geeft
  • Dat het schrijven en ondertekenen van een wilsverklaring op een briefje in feite al rechtsgeldig is 
  • Dat je kunt kiezen voor een wilsverklaring in een levenstestament (via de notaris) maar dat er ook een mogelijkheid is voor een wilsverklaring online 
  • Dat het belangrijk is je wilsverklaring up to date te houden én hem te bespreken met je naasten.

Elke maand een video 

Nini Viëtor heeft een jarenlange ervaring in het geven van trainingen en voorlichting op het gebied van Lekker blijven wonen en was onder meer projectleider van het Belevingscentrum Lekker blijven wonen in Hoorn.

In een serie maandelijkse video’s geeft zij antwoord op eenvoudige en soms ook wat lastiger vragen die te maken hebben met alles wat helpt om zo lang mogelijk op je eigen plek te blijven wonen.

Ook een vraag aan Nini?

Heeft u ook een vraag aan Nini? Stuur een mail naar info@lekkerblijvenwonen.nl en wie weet, wordt uw vraag het onderwerp van de volgende video.