Sluit zoekbalk
Website Lekker blijven Wonen vernieuwd - Lekker Blijven Wonen
Website Lekker blijven Wonen vernieuwd

Website Lekker blijven Wonen vernieuwd

De website Lekker blijven Wonen is vernieuwd. De site heeft een volledig nieuwe opzet gekregen met een frisse uitstraling en nieuwe fotografie. Behalve bruikbare informatie, biedt de site de Lekkerblijvenwonentest waarmee je kunt testen wat je kunt doen om je huis voor te bereiden op de toekomst. Nieuw op de site is de Keuzewijzer. Een handige hulp bij het maken van individuele keuzes  in thuistechnologie.

Iedereen wil graag zo lang mogelijk in zijn eigen huis blijven wonen, op de eigen vertrouwde plek. Maar daar moet je wel wat voor doen. De website Lekker blijven Wonen was in 2011 één van de voorlopers op het gebied van bewustwording op het gebied. Hoewel de site gestart is in opdracht van één gemeente, sloten steeds meer gemeenten zich aan. Op die manier kunnen de kosten gedeeld worden met elkaar. Inmiddels zijn alle Westfriese gemeenten aangesloten plus Edam-Volendam. Behalve de website, is er ook de digitale nieuwsbrief en, met ingang van dit jaar, ook vier keer per jaar een krantenpagina in de weekbladen.

Lekkerblijvenwonentest

De website heeft een nieuw fris en dynamische uitstraling met nieuwe fotografie van Fotostudio Wick Natzijl. Behalve veel algemene informatie en tips en de Lekkerblijvenwonentest (waarmee je test of jouw huis klaar is voor de toekomst), zijn ook alle eerder verschenen artikelen nog terug te lezen op de site. Verder zijn er onder meer gastblogs van deskundigen en een activiteitenkalender voor alle evenementen in de regio die een link hebben met dit onderwerp. Bijdrages voor de activiteitenkalender zijn welkom via info@lekkerblijvenwonen.nl . Ook eventuele gastblogs kunnen hier worden aangemeld.

Keuzewijzer

Nieuw op de site is de Keuzewijzer in thuistechnologie. Met de Keuzewijzer kun je zien welke slimme technologie kan helpen in jouw individuele situatie. Na het beantwoorden van een aantal eenvoudige vragen, krijg je, een advies op maat. Dit advies met een overzicht van de bijbehorende aanbevolen producten kan vervolgens gemaild worden en desgewenst geprint. De Keuzewijzer kan worden ingevuld door inwoners zelf; maar ook een professional kan hem invullen voor een cliënt of een mantelzorger voor degene aan wie hij of zij mantelzorg verleent.

Gratis advies

Wie lekker wil blijven wonen, liefst tot zijn honderdste, moet tijdig beginnen het huis hierop voor te bereiden. En comfortabel voor nu is ook comfortabel voor straks. Met andere woorden: alles wat je nu al doet, daar kun je ook nu al van genieten. Inmiddels zijn steeds meer organisaties en professionals actief op dit gebied en worden er ook steeds meer activiteiten georganiseerd. Zo opende de gemeente Hoorn op projectbasis een belevingscentrum Lekker blijven Wonen waar inwoners gratis advies kregen en waar allerlei hulpmiddelen konden worden gedemonstreerd. De behoefte bleek groot en inmiddels heeft een partij uit de markt dit initiatief overgenomen. Inwoners van Hoorn en omgeving kunnen nu voor gratis advies terecht bij De Wit Mobiliteit in Hoorn.

Lekkerblijvenwonen.nl wordt beheerd door boozd en Alles in Balans.NU. Gemeenten die interesse hebben in deelname, kunnen een mail sturen naar info@lekkerblijvenwonen.nl