Sluit zoekbalk
Lekker Blijven Wonen
Financiering woningaanpassing

Financiering van uw woningaanpassingen

Als u veel kosten moet maken voor woningaanpassingen, of wellicht zelfs besluit te verhuizen, kan het de moeite waard zijn te kijken wat uw bank voor u kan doen. Veel zestigplussers denken ten onrechte dat ze op grond van hun leeftijd niet of moeilijk een lening kunnen afsluiten. Het is de moeite waard om toch eens een gesprek met uw bank te hebben, want er zijn meer mogelijkheden dan u denkt. Sommige banken hebben hiervoor speciale seniorenadviseurs in dienst.

Blijverslening

Steeds meer gemeenten in Nederland, waaronder de gemeente Hoorn, bieden de zogenoemde blijverslening aan. Een lening voor het bekostigen van maatregelen die nodig zijn om zo lang mogelijk in je eigen huis te blijven wonen. De Blijverslening is een initiatief van SVn, het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten. Gemeenten die hun inwoners een dergelijke lening willen aanbieden, doen dit via SVn. De Blijverslening is een soort hypotheek met gunstige voorwaarden die het voor meer mensen mogelijk maakt om langer in hun eigen huis te blijven wonen. Door met de lening de benodigde maatregelen te betalen, kunnen zij hun huis voorbereiden op de toekomst. Denkbare maatregelen zijn bijvoorbeeld het ombouwen van een bad tot (inloop)douche, het realiseren van een slaapkamer of badkamer op de begane grond en het laten verwijderen van drempels in het huis.
Op de website van de SVn is meer informatie te vinden over de Blijverslening. Ook kunt u hier zien welke gemeenten zich al hebben aangesloten.

Lees meer over de blijverslening van de gemeente Hoorn

Activiteiten kalender Activiteiten kalender - Lekker Blijven Wonen

Activiteiten kalender

Lees verder
Filmpje: ‘Ik gebruik tijdelijk een rollator maar hoe kom ik nou mijn huis in en uit?” Filmpje: ‘Ik gebruik tijdelijk een rollator maar hoe kom ik nou mijn huis in en uit?” - Lekker Blijven Wonen

Filmpje: ‘Ik gebruik tijdelijk een rollator maar hoe kom ik nou mijn huis in en uit?”

Lees verder
Hoe maken we onze keuken klaar voor de toekomst? Hoe maken we onze keuken klaar voor de toekomst? - Lekker Blijven Wonen

Hoe maken we onze keuken klaar voor de toekomst?

Lees verder
Bekijk meer nieuws