Sluit zoekbalk
Lekker Blijven Wonen
Financiering woningaanpassing

Financiering van jouw woningaanpassingen

Als je veel kosten moet maken voor woningaanpassingen, of wellicht zelfs besluit te verhuizen, kan het de moeite waard zijn te kijken wat jouw bank voor je kan doen. Veel zestigplussers denken ten onrechte dat ze op grond van hun leeftijd niet of moeilijk een lening kunnen afsluiten. Het is de moeite waard om toch eens een gesprek met je bank te hebben, want er zijn meer mogelijkheden dan je misschien denkt. Sommige banken hebben hiervoor speciale seniorenadviseurs in dienst.

Blijverslening

Steeds meer gemeenten in Nederland, waaronder gemeente Hoorn, bieden de zogenoemde blijverslening aan. Een lening voor het bekostigen van maatregelen die nodig zijn om zo lang mogelijk in je eigen huis te blijven wonen. De Blijverslening is een initiatief van SVn, het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten. Gemeenten die hun inwoners een dergelijke lening willen aanbieden, doen dit via SVn. De Blijverslening is een soort hypotheek met gunstige voorwaarden die het voor meer mensen mogelijk maakt om langer in hun eigen huis te blijven wonen. Door met de lening de benodigde maatregelen te betalen, kunnen zij hun huis voorbereiden op de toekomst. Denkbare maatregelen zijn bijvoorbeeld het ombouwen van een bad tot (inloop)douche, het realiseren van een slaapkamer of badkamer op de begane grond en het laten verwijderen van drempels in het huis.
Op de website van de SVn is meer informatie te vinden over de Blijverslening. Ook kun je hier zien welke gemeenten zich al hebben aangesloten.

Lees meer over de blijverslening van de gemeente Hoorn

Activiteiten kalender Activiteiten kalender - Lekker Blijven Wonen

Activiteiten kalender

Lees verder
Werken aan je spierkracht met de fysiotherapeut Werken aan je spierkracht met de fysiotherapeut - Lekker Blijven Wonen

Werken aan je spierkracht met de fysiotherapeut

Lees verder
Welzijn op recept Welzijn op recept - Lekker Blijven Wonen

Welzijn op recept

Lees verder
Bekijk meer nieuws