Sluit zoekbalk
Handige filmpjes van dagelijkse (zelfzorg)handelingen - Lekker Blijven Wonen
Handige filmpjes van dagelijkse (zelfzorg)handelingen

Handige filmpjes van dagelijkse (zelfzorg)handelingen

ADS-home app binnenkort beschikbaar

De ADS-home app voor mensen met dementie, met video’s van de belangrijkste dagelijkse handelingen op het gebied van zelfzorg, komt binnenkort beschikbaar. In de eerste nieuwsbrief van dit jaar vertelde productvormgeefster Gerjanne van Gink over haar vinding die toen al zeer goed uit de tests kwam. Na die eerste uitgebreide testfase in de zorg, wordt de app de komende maanden getest voor gebruik bij mensen thuis. Mantelzorgers van mensen met dementie kunnen zich opgeven om mee te testen.

In de app die binnenkort beschikbaar komt in de app stores, zijn video’s van alle dagelijkse zelfzorghandelingen beschikbaar. Van tandenpoetsen tot en met scheren en haren kammen, enzovoort. De video’s kunnen los worden afgespeeld, maar je kunt er ook een ochtend- en avond-structuur mee maken. Dan worden met een druk op de knop alle nodige filmpjes achter elkaar afgespeeld. 

ADS-sensor

De ADS-home is een opstapje naar de ADS-sensor, ook wel de slimme spiegel genoemd. Die werkt met sensoren die uit zichzelf aangaan als iemand de ruimte binnenkomt. De sensoren registreren wanneer een bepaalde handeling is gedaan, waarna het betreffende filmpje kan worden gestopt. De ADS-home app is de eerste drie maanden gratis. Als hij bevalt en de gebruiker wil ermee doorgaan, dan wordt een eenmalige bijdrage gevraagd van €10.

Deze maand wordt ADS-home getest bij onder meer Zorgbalans, Omring en De Driegasthuizengroep. Wie ook wil deelnemen aan deze laatste testfase, kan een e-mail sturen naar info@gerjannevangink.nl

Na deze testperiode komt de ADS-home app online in de Appstore en Google Play. 

Zie ook het interview met Gerjanne van Gink uit nieuwsbrief 1 van dit jaar.