Sluit zoekbalk
Lekker blijven lezen - Lekker Blijven Wonen
Lekker blijven lezen

Lekker blijven lezen

Leuke acties van gesloten bibliotheken

Ook de bibliotheken zijn dicht vanwege de coronamaatregelen. Terwijl veel mensen nu juist meer lezen dan ooit. Maar daar hebben de biebs wat op gevonden. Zo is er de Thuisbieb-app met gratis e-books, ook voor niet-leden. Er is een verrassingstas met echte boeken én er is het zogenoemde Voorleesvirus, waarbij auteurs online voorlezen uit hun boek. 

Schrijvers zitten ook thuis en missen hun lezingenpubliek, zo lezen we op de websites van de bibliotheken. Vandaar het initiatief van het Voorleesvirus: voorlezen voor volwassenen in crisistijd. Als afleiding, als troost en gezelschap. Want online kunnen schrijvers nog wel een lezing geven. Houd de websites van de bibliotheken in de gaten voor de meest actuele activiteiten.

Verrassingstas 

Voor lezers van echte boeken hebben de bibliotheken op dit moment de verrassingstas. Abonnees kunnen aangeven welke soort boeken ze graag lezen en dan stelt de bieb een verrassingstas samen met vijf titels. In de Westfriese gemeenten wordt de tas bezorgd. In Edam en Volendam kun je de tas zelf ophalen op een aangegeven tijdstip. 

Thuisbieb voor e-books 

Sinds half april is er de zogeheten ThuisBieb-app, gratis te downloaden in je Apple appstore of je Google playstore. In deze Thuisbieb zijn 100 e-books gratis beschikbaar voor iedereen. Ook voor mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek. 

Met de ThuisBieb willen de bibliotheken iedereen die thuiszit een hart onder de riem steken én een mooie leeseravring bieden in deze onzekere tijd. De ThuisBieb is in ieder geval open tot en met 10 mei. 

UPDATE: De thuisbied is inmiddels gesloten.