Sluit zoekbalk
Langer lekker wonen dankzij mobiele alarmering - Lekker Blijven Wonen
Langer lekker wonen dankzij mobiele alarmering

Langer lekker wonen dankzij mobiele alarmering

Met één druk op de knop heeft u contact

Mobiele alarmeringSteeds meer mensen maken gebruik van mobiele alarmering. Het is een handig aanvullend hulpmiddel om ervoor te zorgen dat je langer op je eigen vertrouwde plek kunt blijven wonen. Wie een mobiel alarmeringsapparaatje bij zich draagt, kan met één druk op de knop de mantelzorger, een familielid of hulpverlener inseinen. Bijvoorbeeld na een val of als iemand is gaan wandelen en plotseling niet meer weet waar hij of zij is. Het is makkelijker dan een mobiele telefoon en heel eenvoudig te regelen.

Er bestaan verschillende vormen van mobiele alarmering. Mét of zonder alarmcentrale en mét of zonder GPS om te zien waar de drager van het alarm op dat moment is. Dat laatste kun je (bijvoorbeeld met het oog op de privacy) ook achterwege laten.
Het enige wat je nodig hebt, is een klein handzaam apparaatje, ook wel alarmknop genoemd. Met dit alarmapparaatje kunt je zowel spreken als luisteren. Het is de ideale SOS-alarmknop voor bijvoorbeeld actieve senioren die veel buiten zijn. Maar ook voor mensen met (beginnende) dementie is het apparaatje geschikt. 

Hoe werkt het?

Stel, u voelt zich wel eens onzeker of onveilig. Thuis of juist als u buiten bent. Dus u besluit een alarmknop bij u te dragen. Mobiele alarmknopHet is een klein apparaatje dat gemakkelijk in uw tas of jas past. Maar u kunt het ook aan een koord om uw nek dragen. Komt u in een noodsituatie en heeft u snel hulp nodig, dan hoeft u alleen maar op de knop te drukken. U heeft dan direct contact met degene die is in-geprogrammeerd. Dat kan uw partner zijn, een vriend of familielid, een hulpverlener, of iemand van een alarmcentrale. Het handige van dat laatste is bijvoorbeeld dat zo’n centrale dag en nacht bereikbaar is.

Hoe regel je mobiele alarmering?

Mobiele alarmering kun je regelen via een landelijke organisatie, zoals bijvoorbeeld de Nederlandse Seniorenalarmering of via de Regionale Zorgcentrale.
De laatste organisatie is thuis in de regio’s van de Lekker blijven wonen gemeenten en heeft contracten met verschillende zorgaanbieders in de regio. Wie geïnteresseerd is in mobiele alarmering, kan direct contact opnemen met een aanbieder naar keuze.

Vergoeding

Mobiele alarmering komt in sommige gevallen in aanmerking voor vergoeding door de zorgverlener. Hier kan de aanbieder van de alarmering meer over vertellen.