Sluit zoekbalk
Slaapkamer verbouwen - Lekker Blijven Wonen
Slaapkamer verbouwen

Slaapkamer verbouwen?

Maak hem meteen klaar voor de toekomst

Heeft u plannen om de slaapkamer te verbouwen of aan te passen? Dan is het een goed idee om meteen even aan de toekomst te denken. Nu al zorgen voor een hoge mate van comfort, maakt dat u er tot op hoge leeftijd plezier van kunt hebben. Heeft u er bijvoorbeeld al eens aan gedacht de slaapkamer naar de begane grond te verplaatsen?

Als u voldoende ruimte heeft in huis, dan is het het overwegen waard om een extra slaapkamer te realiseren op de begane grond. Liefst natuurlijk met een badkamer erbij. Als u beneden bijvoorbeeld een extra kamer heeft of een ruime garage of schuur, kan dat al snel.
Een slaapkamer met badkamer op de begane grond is voor iedereen fijn. Ook als traplopen nog helemaal geen probleem is.

Is traplopen wel een probleem en is er geen mogelijkheid voor een slaapkamer beneden? Dan is een traplift misschien een goed idee. Steeds meer mensen besluiten zelf een traplift aan te schaffen. Onder meer omdat hij dan helemaal naar eigen wens kan worden gebouwd.

Financiering verbouwing

Heeft u besloten om uw slaapkamer, of welke ruimte dan ook, te verbouwen? Maar twijfelt u over de financiering? Dan is het de moeite waard om eens te gaan praten met uw bank. Banken hebben vaak speciale seniorenadviseurs die graag met u meedenken. En er is vaak veel meer mogelijk dan u denkt. 
Daarnaast bieden verschillende gemeenten, waaronder de gemeente Hoorn, de mogelijkheid een zogeheten Blijverslening af te sluiten.

Huurders

Bent u huurder en wilt u toch graag uw slaapkamer of een andere ruimte in huis verbouwen? Veel verhuurders staan open voor mogelijkheden om een woning aan te passen voor de toekomst. Het is dus zeker de moeite waard om hierover een gesprek aan te gaan met de verhuurder. 

Doe de test

Als u graag tot op hoge leeftijd in uw huis wilt blijven wonen, dan is het goed om eens met die ogen te gaan kijken. Niet alleen naar de slaapkamer, maar naar alle andere ruimtes in huis. Wilt u weten in hoeverre uw huis klaar is voor de toekomst? Doe dan de Lekker blijven wonen test en ontvang een gratis advies op maat.