Sluit zoekbalk
Tips van een loodgieter - Lekker Blijven Wonen
Tips van een loodgieter

Lekker warm erbij zitten in de koude maanden

De feestdagen liggen achter ons en de dagen worden lichter. Toch is de kou voorlopig nog niet uit de lucht. En hoewel de kerstversiering weer naar zolder is, richten de meeste mensen hun huis ook nu gezellig in, om er tijdens de winterperiode warm en knus bij te zitten. Voor de één betekent dit dat de winteraccessoires weer tevoorschijn komen, voor de ander gaat de aandacht vooral naar isolatie. Hoe zorg je er ieder jaar weer voor dat je woning lekker warm is in de winter? In dit artikel geven we enkele handige tips van de loodgieter om je woning van voldoende warmte te voorzien. Zonder dat je met een hoge energierekening komt te zitten!

Verbeter de isolatie

Een van de mogelijkheden die je hebt om meer warmte in huis te houden tijdens de koude winterdagen, is het verbeteren van de isolatie in huis. Er zijn verschillende manieren om deze isolatie te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van enkel glas door dubbel glas, het aanbrengen van een extra laag isolatiemateriaal onder de dakbedekking, enzovoort. Dergelijke klussen kun je laten uitvoeren door een ervaren vakman uit de buurt, om verzekerd te zijn van een vakkundige uitvoering.

Groen dak

Ook kan het raadzaam zijn om de dakbedekking te vervangen. Waar nu nog vaak gekozen wordt voor een bitumen dakbedekking, zal in de toekomst steeds vaker de keuze vallen op een groen dak. Met een groen dak, waarbij je dak gevuld wordt met mossen en grassen, wordt het makkelijker om de warmte in huis te houden. Daarbij zorgt een groen dak ervoor dat je woning in de zomerperiode lekker koel blijft.

Een geschikte cv-ketel

Naast een goede isolatie om het energieverbruik terug te dringen, mag ook een goede cv-ketel niet ontbreken als je er ’s winters warm bij wilt zitten. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten cv-ketels. Waar voorheen vaak gekozen werd voor een losse cv-ketel in combinatie met een boiler, is het tegenwoordig populairder om voor een combiketel te kiezen. Zoals de naam van dit apparaat wellicht al doet vermoeden, combineert een combiketel beide losse apparaten tot een nieuw systeem. Zo betaal je minder onderhoudskosten en profiteer je van een lager energieverbruik in huis.

Advies van de loodgieter

Laat je adviseren door de loodgieter, om een weloverwogen keuze te kunnen maken als je een nieuwe cv-ketel wilt kopen. Het is belangrijk om de cv-ketel zeker eens per twee of drie jaar te laten onderhouden. Zo voorkom je dat je in de winter te maken krijgt met een cv-ketelstoring!

Deze informatie is aangeboden door  rotterdam-loodgietersbedrijf.nl
Raadpleeg internet voor een loodgieter bij jou in de buurt.